fbpx

Minden, ami gyógyszer, gyógynövény, vitamin - szakértőktől

2021. szeptember 21., kedd

Melyik tea csökkenti a húgyúti kövesség kockázatát?

Tudtad?

dr. Tóth Barbara
Gyógynövénykutató gyógyszerész, egészségügyi szakfordító-tolmács. Főbb kutatási területe a gyógynövények hatásosságának, biztonságosságának és tartalomanyagainak vizsgálata. Évek óta részt vesz gyógyszerész- és orvostanhallgatók egyetemi oktatásában és egészségügyi szakemberek továbbképzésében. Több fórumon és módon is közreműködik a nagyközönség hiteles és szakszerű tájékoztatásában, az érdeklődők számára elérhetővé és megérthetővé téve a legfrissebb tudományos eredményeket.

Melyik tea csökkenti a húgyúti kövesség kockázatát?

A rendkívüli fájdalmakat okozó húgyúti kövek a húgyutak szinte bármely részén – a vesétől kezdve a húgyvezetéken át a húgyhólyagig –előfordulhatnak. Bár a kövek eltávolítására számos módszert kidolgoztak, az eltávolítást követő kiújulás aránya viszonylag magas.

Napjainkra a húgyúti kövekkel kapcsolatos kutatások egyik fő kérdésévé vált, hogy megakadályozható-e a kőképződés természetes eredetű anyagok alkalmazásával.

Egy nemrég megjelent metaanalízis során igazolták azt, hogy fokozott folyadékbevitellel csökkenthető a kőképződés kockázata. De vajon számít-e a húgyúti kövesség elkerülése szempontjából, hogy milyen folyadékot fogyasztunk?

A teljes cikk klubtagsággal olvasható el

Előfizetőnk lehetsz  itt.

Ha elfelejtettél bejelentkezni, megteheted  itt.

Legfrissebb cikkek

PirulaKalauz - most ingyenes kiszállítással!

Egy kézikönyv, ami segíthet, hogy megőrizd az egészséged!

error: A tartalmat szerzői jog védi, vedd fel velünk a kapcsolatot, ha szeretnéd átvenni írásunkat.