fbpx

Minden, ami gyógyszer, gyógynövény, vitamin - szakértőktől

2021. december 8., szerda

Az orbáncfű nem csak a depresszív tüneteket enyhíti menopauzában

Tudtad?

dr. Loboda Éva
2016-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán. 2019-ben szakgyógyszerészi képesítést és egészségtudományi szakfordítói diplomát szereztem. Beosztott és helyettesítő gyógyszerészként közel 4 évet dolgoztam számos közforgalmú gyógyszertárban. Ezáltal aránylag rövid idő alatt sok tapasztalatot gyűjtöttem a gyógyszertári munkáról és arról, hogy hogyan tudom a legjobban segíteni a gyógyszertárba betérők egészségmegőrzését, gyógyulását. A gyógyszerészi tanácsadást a hivatásom egyik legfontosabb részének tartom, az egészség megőrzése és helyreállítása során elengedhetetlen, hogy az emberek megbízható információkhoz jussanak hozzáértő szakemberektől. A Gyógyszerészek a Jövőért Egyesület elnökeként is azon dolgozom, hogy az egészségtudatosság és a tudatos gyógyszerhasználat fontossága minél több emberhez eljuthasson.

Az orbáncfű nem csak a depresszív tüneteket enyhíti menopauzában

Menopauza (más néven változókor) alatt tágabb értelemben a fogamzóképes kort lezáró természetes folyamatot értjük a nők életében. Nem betegség, azonban a bekövetkező élettani és hormonális változások miatt sokszor olyan fizikai és pszichés hatásai vannak, amelyek nagyban megnehezítik ezt az időszakot. A menopauza tünetei közé tartozhat többek között az alvászavar, a szorongás, a depresszió, a hőhullámok, a libidó változása, a hüvelyszárazság, és később akár szív- és érrendszeri betegséghez vagy csontritkuláshoz is vezethet.

A menopauza tüneteinek enyhítésére egyes esetekben hormonpótló terápiát alkalmaznak, amely azonban mellékhatásokkal járhat. Az enyhébb, átmeneti tünetek kezelésében sokat segíthetnek egyes gyógynövénytartalmú készítmények.

A teljes cikk klubtagsággal olvasható el

Előfizetőnk lehetsz  itt.

Ha elfelejtettél bejelentkezni, megteheted  itt.

Legfrissebb cikkek

PirulaKalauz - most ingyenes kiszállítással!

Egy kézikönyv, ami segíthet, hogy megőrizd az egészséged!

error: A tartalmat szerzői jog védi, vedd fel velünk a kapcsolatot, ha szeretnéd átvenni írásunkat.