fbpx

Minden, ami gyógyszer, gyógynövény, vitamin - szakértőktől

2021. július 24., szombat

Minden beteg egyenlő és egyforma – a PirulaKalauz podcast vendége prof. Molnár Zsolt

Tudtad?

dr. Csupor Dezső
Szakgyógyszerész, gyógynövénykutató. Több könyv és sok száz cikk szerzője, rendszeresen tart ismeretterjesztő előadásokat. A Szegedi Tudományegyetemen gyógyszerész- és orvostanhallgatókat oktat, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának elnöke. Munkáját több díjjal és ösztöndíjjal ismerték el.

Prof. Molnár ZsoltAz kritikus állapotú Covid-betegek közül egyre többen szorulnak intenzív terápiás ellátásra. Ennek kapcsán beszélgettünk Prof. Molnár Zsolttal, a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Intézetének egyetemi tanárával, aki egyetemi státusza mellett a CytoSorbents Europe orvosigazgatója.

A beszélgetés során szóba kerülnek a citokinvihar okai és kezelési lehetőségei, valamint az is, hogy hogyan változott meg a betegség lefolyása a koronavírus-járvány első hullámához képest. Szó esik a betegség megelőzésének vélt és valós lehetőségeiről, a védőoltások előnyeiről és kockázatairól, valamint arról is, hogy mi lehet az oka annak, hogy sok beteg (a betegség típusától függetlenül) kellemetlen tapasztalatokat szerezhet a magyar egészségügyi ellátórendszerben. A magyar egészségügy problémái nem választhatóak el a társadalomban megfigyelhető jelenségektől – de ha a diagnózis megvan, a külföldi jó példák figyelembe vételével van esély a “gyógyulásra”.

Legfrissebb cikkek

PirulaKalauz - most ingyenes kiszállítással!

Egy kézikönyv, ami segíthet, hogy megőrizd az egészséged!

error: A tartalmat szerzői jog védi, vedd fel velünk a kapcsolatot, ha szeretnéd átvenni írásunkat.