fbpx

Minden, ami gyógyszer, gyógynövény, vitamin - szakértőktől

2021. szeptember 20., hétfő

PirulaKalauz Rádió – 2. rész: Gyógyszer vagy nem gyógyszer?

Tudtad?

dr. Csupor Dezső
Szakgyógyszerész, gyógynövénykutató. Több könyv és sok száz cikk szerzője, rendszeresen tart ismeretterjesztő előadásokat. A Szegedi Tudományegyetemen gyógyszerész- és orvostanhallgatókat oktat, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának elnöke. Munkáját több díjjal és ösztöndíjjal ismerték el.

A gyógyuláshoz sokféle út vezet. A legszerencsésebb esetben a beteg állapota minden beavatkozás nélkül, magától javul, és tökéletesen visszanyeri egészségét. Enyhébb betegségeknél ez a leggyakoribb: egy nátha, egy enyhe hasmenés jellemzően kezelés nélkül nyomtalanul gyógyul.

Komoly betegségek esetén azonban nem ez a jellemző. Ahhoz, hogy a betegség enyhüljön, megszűnjön, külső beavatkozásra lehet szükség. Ez a beavatkozás lehet valamilyen gyógyító eljárás vagy valamilyen készítmény alkalmazása is. A beteg ember leggyakrabban orvoshoz fordul panaszával, aki jellemzően gyógyszert javasol vagy ír fel a gyógyulás érdekében. Magától értetődő, hogy a gyógyulás érdekében gyógyszereket szedünk. De van-e jelentősége annak, hogy az alkalmazott termék jogi szempontból gyógyszernek minősül-e?

A PirulaKalauz már nem csak könyvben, a weboldalon és podcastként érhető el, hanem a rádióban is jelentkezünk ismeretterjesztő műsorral. A PirulaKalauz rendszeres műsora a Mária Rádióban szombatonként hallgatható a következő időpontokban: 09:50, 14:25, 22:50 (az utóbbi kettő ismétlés).

A rádió online és az országszerte rádióval is hallgatható.

Legfrissebb cikkek

PirulaKalauz - most ingyenes kiszállítással!

Egy kézikönyv, ami segíthet, hogy megőrizd az egészséged!

error: A tartalmat szerzői jog védi, vedd fel velünk a kapcsolatot, ha szeretnéd átvenni írásunkat.