fbpx

Minden, ami gyógyszer, gyógynövény, vitamin - szakértőktől

2024. július 26., péntek

Q10 és kútvíz, homeopátiás tisztítás: 21. századi válaszok a vízproblémára

Tudtad?

dr. Csupor Dezső
dr. Csupor Dezső
Szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, az MTA doktora. Több könyv és sok száz cikk szerzője, rendszeresen tart ismeretterjesztő előadásokat. A Szegedi Tudományegyetem intézetvezető egyetemi tanára, gyógyszerész- és orvostanhallgatók számára fitoterápiát oktat. Munkáját több díjjal és ösztöndíjjal ismerték el.

csapvíz

Ez a bejegyzés április elsején jelent meg, tartalmának komolyságát ennek megfelelően kell értékelni!

A tiszta, egészséges csapvíz nagy érték. Bár hazánkban még a WC öblítésére is kiváló minőségű ivóvizet használunk, a világ fejlődő országaiban még napjainkban is nagy kincs a tiszta, iható víz. Ennek hiánya miatt Afrika egyes országaiban többen halnak meg fertőzéses eredetű, elkerülhető betegségekben, mint daganatos vagy szív-érrendszeri kórképekben. A klímaváltozással azonban a tiszta vízhez jutás világszerte egyre nagyobb problémát jelent majd.

Az ivóvíz fertőtlenítése már régóta megoldott, és ezt a legköltséghatékonyabban klórozással lehet kivitelezni. Sok helyen azonban erre sincs pénz, a fejlett világban pedig sokan a klórozás miatt utasítják el a csapvíz fogyasztását. Tény, hogy ez a gáz nem túl kellemes szagú és ízű, de nem ismert a klórozásnál hatékonyabb eszköz a víz fertőtlenítésére. Bár a szakszerű fertőtlenítés nem ártalmas a szervezet számára, ellenben elmaradása biztosan emberéleteket követel, sokan idegenkednek a klórozástól, tartva az eljárás során a vízbe oldódó halogénvegyületektől. A klórozás melléktermékeként képződő triklórmetán-származékokkal kapcsolatos aggodalmak nem megalapozottak: a vegyület mennyisége nem éri el a hazai szabványban szereplő határértéket.

Egy új kutatás megoldást hozhat a víz klórozásával kapcsolatos problémákra. Brit tudósok rájöttek, hogy a sokak által elavult módszernek tartott homeopátia eljárásai alkalmasak lehetnek az ivóvíz olcsó és egyszerű fertőtlenítésére. A homeopátiás potencírozás (ütve rázás, amely akár bioenergia, vagy kevésbé tehetős országokban humán erőforrások bevonásával is megoldható), megfelelő őstinktúrák felhasználásával, alkalmas lehet arra, hogy a káros anyagoktól megtisztítsa a vizet. A szervetlen anyagok eltávolítása feltehetőleg új, korábban nem ismert szerkezetű kelátok képződése révén oldható meg, egyszerű szűréssel (szűrőanyagként alkalmazható bármiféle textília vagy WC-papír), a kórokozók elpusztítása pedig a homeopátiás hatóanyagok miatt jelentkező programozott sejtöngyilkosság indukálásával magyarázható. Az eredményeket hitelesíti, hogy a kutatásokat az a Prof. Shonku vezeti, aki hasonló témájú kvantumfizikai kutatásaiért érdemelt Nobel-békedíjat.

Újabb kutatásokból az is kiderült, hogy a kútvíz (azaz az ásott kutakból nyert víz) szintén megoldást jelenthet a klórozással kapcsolatos problémákra. Mindazon túl, hogy a kútvíz kézműves termék, fogyasztása nem hizlalja a multinacionális vízműcégeket, kifejezetten magas a Q10-tartalma. Ez a csodás hatású molekula azért nincs jelen a csapvízben, mert a klórozás, valamint a kanyargós vízvezetékekben kialakuló ütközések roncsolják a vegyület szerkezetét. A Q10 bizonyítottan hatásos a vízben megtalálható összes szennyezés ellen, legyen az nehézfémion vagy valamilyen parazita petéje.

Ezek az eredmények áttörést jelentenek a víztisztítás, tiszta ivóvízhez jutás problémájának megoldásában, egyúttal komoly kárt okoznak a vegyi lobbinak. Kétséges, egy ilyen csapás után a vegyipar képes lesz-e valaha talpra állni.

Ez a bejegyzés április elsején jelent meg, tartalmának komolyságát ennek megfelelően kell értékelni!

Legfrissebb cikkek